Queeste: op’t gemak

DSC_0046

DSC_0060

Vandaag zijn we aan grootse renovatiewerken gestart op onze kleinste kamers. Om het vriendje te overtuigen van onze schilder- en decoratiekunsten hebben we ons talent laten botvieren op het toilet. Om verwarring over ons veelbesproken talent te vermijden, volgt er een serie van visuele opnames. Je weet maar nooit!

Als ridders die aan hun queeste beginnen, verzamelden we het nodige gereedschap om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Hopelijk is de koning tevreden als hij het resultaat ziet. Hij blijft namelijk opperen dat we niet de draak maar de prinses veilig huiswaarts moeten brengen. Met verfborstels in de hand trekken we ten velde. We lopen in het gareel zolang de wakende ogen van het vriendje in onze rug plakken. Eens uit het zicht, gaan we volledig onze gangen.

DSC_0003

We starten in een lichtgele ruimte, die met een likje verf, een meer levendige turquoise  gedaante krijgt.

DSC_0009 DSC_0011

DSC_0017

Na de tweede verflaag mag de afplak-tape eraf en monteert het vriendje het sanitair opnieuw. Klaar om de ruimte fris aan te kleden!

We hebben enkele leuke rekjes gespot bij de winkelketen Action. De kleur is net iets te donker voor onze reeds donkerblauwe kamer. We spuiten de planken in een lichtere kleur. Even de boormachine uit de mancave halen en het nieuwe rekje hangt zo op!

DSC_0022

DSC_0043

Na een bezoekje aan zowel de planten- als de kringwinkel hebben we wat nieuwe spulletjes buit gemaakt. Even opblinken en ze kunnen zo het toilet in.

DSC_0039

Bang maar tevreden kijken we naar het resultaat van onze eerste wc-opkalefaterbeurt. Zal onze argwanende koning dit als een geslaagde queeste aanvaarden? Of worden we terug het slagveld ingestuurd?

DSC_0047

DSC_0045

Na de goedkeuring van de man des huizes, starten we aan de verfraaiingswerken van dat andere kleine kamertje. Na de meer donkere kleur kozen we deze keer voor parelwit. Vastbesloten om deze neutrale kleur te combineren met een leuke print, doken we Pintrest in, een online platform waar je de leukste decoratietips kan vinden. De creatieve vingers werden bovengehaald en in een mum van tijd hadden we een fleurig sjabloon om de wand te versieren.

DSC_0048

DSC_0064

Een gouden ananas gaat de parelwitte muur versterken. Verder vonden we nog twee zwarte haken die we ooit een keertje van IKEA hebben meegenomen. Je weet wel, die uitgestalde decoratie aan het begin van de winkel. Zij doen er de leukste en origineelste dingen mee, jij hebt het eigenlijk niet nodig maar neemt de onderdelen toch mee naar huis en ze belanden in de kast voor ettelijke maanden. We botsen er bij toeval op en besloten om ze eindelijk te gebruiken. In het tuinhuis zoeken we tussen de stapel hout een geschikte plank, we schuren ze af en monteren ze op de zwarte haken.

DSC_0051 DSC_0050

Nog even de boel aankleden met de reeds buit gemaakte tweedehandsspulletjes en onze tweede wc-kamer is geboren. Een dag vol schilderwerken heeft ons twee fleurige kamertjes en een fijn gevoel opgeleverd. En toch niet onbelangrijk: afgezien van de verf zijn er niet veel euro’s aan verloren gegaan. Hoera voor tweedehandswinkels!

DSC_0061

DSC_0057

Plaats een reactie